verhaal 69: Jaarwisseling

Ook eind december wordt er gefietst….het begint goed, direct bij het eerste meertje, de zandafgraving, kunnen we kwartetten...mag ik van U van de watervogels ...de blauwe reiger, de zilverreiger, de aalscholver en de grote zaagbek….kwartet !

Aan de Bosweg is het wederom raak...twee reeën springen weg. Verderop, in het veld buitenaf, een grote groep wilde zwanen. Deze start is uitzonderlijk, in deze stukjes is over alle soorten wel een keer iets is verteld, maar deze start is buitengewoon.

Mijn dag kan niet meer stuk... en dan .....bij het uitrijden van het bos bij ¨De Hoge Stoep¨ zat hoog in een dode boom de Zeearend ter loeren. Met een arendsoog op zoek naar een lekkere wilde eend voor het kerstdiner, of misschien pakt hij die domme Meerkoet..de domme oliebol... die zomaar in open water blijft zwemmen.

Met de waarneming van de zeearend zo dichtbij Witteveen, zijn deze columns ooit begonnen. Inmiddels drie jaar en 70 stukjes verder en nog altijd blijft het leuk niet alleen om de arend te zien, maar ook om te verhalen over deze fietstochten. De zeearend zelf heb ik ongeveer 5-6 maal gezien….

Oud en Nieuw

2018 was sowieso een goed fietsjaar...alle provincies zijn befietst en altijd was er wel iets moois te zien of een klein ding waar plezier uit te halen was. In Gorinchem, een klein stadje in de provincie kwamen we deze reclame uiting, voor een succesvolle toekomst, tegen…. Over wereldsteden gesproken.

New York

Tokyo

Munich

Hong Kong

Gorinchem

Lisbon

Shanghai

London

Istanbul

Frankfurt

Los Angeles

Sao Paolo

Milan

Moscow

Dubai

Seoul

Of wat dacht U van dit bedrijf in Alkmaar...gevestigd in een kapitaal grachtenpand...wat is nu het precies wat je hier kunt bestellen … Strategy Creation ????….je weet in ieder geval dat je al betaalt voor de reclame en de dure locatie…..

In het nieuwe jaar hoop ik ook weer verslag te doen van leuke tochten, maar woensdag 16 januari ben ik ook aan het woord…. in de dorpshuiskamer.

Waarover ??? dat mag ik van de voormalige schoolmeester zelf weten…alles kan zei hij...het verleden, wonen in de kerk, de fietstochten……

Zelf denk ik aan een heldere uitleg over de oerknal waarmee het heelal is ontstaan…..de theoretische onderbouwing hiervan, met ruime aandacht voor de relativiteitstheorie van Einstein.

Bij de voorbereiding hiervan kan blijken, dat mijn snappertje toch teveel is aangedaan door de Belgische Trappisten en dit zelfs voor mij te hoog gegrepen is.

In dat geval heb heb ik een alternatief met de werktitel….de eeuw van….wellicht tot dan