verhaal 85: Hoogbouw

Op vakantie of tijdens een tripje is het leuk om weg te mijmeren als je een bijzondere plek ziet om te wonen. Een molen in het polderlandschap, een chateau in Frankrijk, een huisje in de duinen vlak aan zee of een appartement in de stad met uitzicht op de rivier.

Brood bakken van eigen gemalen graan of wijn drinken van eigen druiven. Surfen over de woeste golven of opgaan in de grote stad en elke week naar je favoriete club. Moet je wel in de goede stad wonen natuurlijk.

Terug in Witteveen echter blijkt dat er niets boven ons dorpje gaat. Brood bakken kan je wel van volkorenmeel uit de winkel en een trappist is lekkerder dan wijn. Surfen zal ik wel nooit meer leren, schaatsen is al te hoog gegrepen.

Dan wonen in een toren in de stad….steeds meer mensen nemen hun intrek in een mens-batterij in de stad. Boven je wordt er doorgetrokken en als je pech hebt hoor je de uitwerpselen langs je slaapkamer naar beneden vallen. Naast je geven twee mensen wel heel uitbundig uiting aan hun liefde voor elkaar. Onder je het geschreeuw van mensen tussen wie de liefde al lang niet meer bestaat. En dan de drukte buiten, er is geen ontkomen aan….

Uiteraard is het leuk om in een stad de sfeer te proeven en wat cultuur te snuiven...om daarna weer snel weg te kruipen in de Witteveense wereld.

Alligator

Een klimmetje over de Brooklyn bridge of een rondje om het Capitool is voor een fietsverslaafde niet genoeg. Bij terugkomst dus fluks op de mountainbike naar Gees. Direct bij de zandafgraving in het bos was het raak. In het meer lag een alligator. Voorzichtig geremd en mijn telefoon uit de achterzak van mijn fietsshirt gevist…..ongekend krokodillen in het meer !!

Pas op het moment dat ik een foto wilde maken besefte ik dat het een boomstronk was, vermomd als een krokodil.

Hoe komt het dat een weldenkend (!?) mens denkt een soort krokodil te zien in ons veel te koude kikkerland. Toegegeven, als ik vogels laat praten in mijn verhalen is dit niet altijd waar...maar nu bij volle verstand dacht ikzelf echt een gevaarlijk reptiel te zien.

Is het de jetlag of is het maken van nepnieuws besmettelijk. Ik was wel akelig dicht bij het Witte Huis geweest, waarvan de bewoner eigenhandig de baan van de orkaan Dorian verlegde. Een minder bekende flater is de complimenten die Trump gaf aan een van de partijen tijdens de burgeroorlog in de USA rond 1863. ¨De vliegvelden werden heroïsch verdedigd….¨ dit terwijl het eerste vliegtuig begin 1900 het luchtruim koos. Maar goed U kunt meewarig het hoofd schudden over de schrijver van dit stukje, maar dat de machtigste man op aarde volhard in onzin dat maakt mij bang….

U bent verder wel gewaarschuwd, als in een volgende aflevering van deze verhalen een ontmoeting met een slang wordt beschreven…..